Documenten uploaden.

Omdat Qii jouw gegevens wil beschermen kan je niet zomaar aanvullende documenten toevoegen aan je MyQii account. Alleen op aanvraag van een organisatie waarmee je gegevens deelt, kan je aanvullende documenten toevoegen. Deze organisatie gaat jouw gegevens beoordelen en kan dus het beste bepalen welke documenten voor jouw situatie geschikt zijn. 

Voor het toevoegen van aanvullende documenten werkt Qii met een upload functie. Door documenten te uploaden in je MyQii account maak je deze zichtbaar voor de organisatie waarmee je gegevens deelt. Qii zelf kan deze documenten niet inzien.  

We adviseren je om documenten waar gevoelige gegevens opstaan niet via de e-mail te versturen. Qii kan deze ook niet voor jou uploaden. Wel kunnen we uitleggen hoe het uploaden van documenten werkt.

Stappenplan documenten uploaden:

Neem contact op met de organisatie met wie je MyQii deelt om aan te geven dat je aanvullende documenten wil toevoegen. Benoem hierbij waarom je documenten wil toevoegen, bijvoorbeeld omdat je inkomen als ondernemer ontvangt en dit graag kenbaar wil maken. De organisatie bepaalt dan welke documenten voldoen en vraagt deze op in je MyQii account.

Lukt iets niet? Neem dan contact op en omschrijf bij welke stap je bent vastgelopen, zo kunnen we je sneller helpen.

Stap 1:

Je ontvangt een e-mail van Qii met daarin aangegeven welke documenten benodigd zijn. Dit kunnen andere documenten zijn dan in ons voorbeeld staan. Heb je vragen over de documenten of waarom deze opgevraagd zijn, dan kan je deze stellen aan de organisatie die deze heeft opgevraagd. Je ziet in het e-mailbericht welke organisatie dat is.  

Heb je de documenten (digitaal) klaarliggen? Klik op de ‘Uploaden’-knop in de e-mail om het uploaden te starten.

Stap 2: 

Je komt nu op een inlog scherm. Log in met jouw telefoonnummer, je ontvangt een sms met een inlogcode. Open de sms die je op jouw telefoon hebt ontvangen.

Stap 3: 

Voer de code in de sms in bij dit scherm en klik op ‘Login’. Je wordt nu doorverwezen naar een omgeving waar je de desbetreffende documenten kunt uploaden. 

Let op, de sms-code kan afwijken dan de code die je in ons voorbeeld ziet. De sms-code is telkens tien minuten geldig. Dit betekent dat je tien minuten hebt om de code in te voeren. Je hebt een uur de tijd om de documenten te uploaden als je ingelogd bent.  

Stap 4: 

Wanneer je ingelogd bent toont de website je een overzicht van de documenten die zijn opgevraagd. De bestanden die je kan uploaden zijn afbeeldingen of .pdf bestanden. Je kan per wit vakje maar één document toevoegen.

Hulp nodig bij uploaden via een computer of laptop?

Gebruik je een computer, dan kan je de juiste bestanden naar de witte vakjes slepen of op een wit vakje klikken om in je mappen te zoeken naar de juiste bestanden. 

Ons Help & Service team kan altijd met je meedenken als je er niet uitkomt. 

Hulp nodig bij uploaden via een mobiele telefoon of tablet?

Op een mobiele telefoon of tablet kan je op de witte vakjes klikken om het bestand te zoeken. 

Gebruik je een mobiele telefoon dan is het misschien handiger om een foto van het bestand te maken in plaats van het document als .pdf te uploaden.

Ons Help & Service team kan altijd met je meedenken als je er niet uitkomt. 

Heb je nog niet alle documenten bij de hand?

Ben je ingelogd en kom je erachter dat je niet alle bestanden niet bij de hand hebt. Log dan weer uit of sluit de pagina. Je moet namelijk in één keer de bestanden uploaden. Je kan later terugkomen op deze pagina door opnieuw in te loggen via de e-mail die we hiervoor hebben gebruikt.

Heb je meerdere documenten voor één vakje?

Je kan per wit vakje maar één document toevoegen. Heb je bijvoorbeeld meerdere werkgevers en dus meerdere werkgeversverklaringen? Dan kan je deze bestanden samenvoegen tot één .pdf bestand. 

Ons Help & Service team kan altijd met je meedenken als je er niet uitkomt. 

Stap 5: 

Heb je de bestanden in de juiste vakjes gezet, dan zie je dat terug op de pagina. Heb je een foutje gemaakt, verwijder dan het bestand uit het vakje en voeg de juiste toe. Klik op ‘Upload bijlagen’ om de bestanden te uploaden. 

Stap 6: 

De website stuurt je nu door naar het overzicht van MyQii. Deze kan je wegklikken.

Als het gelukt is de bestanden te uploaden dan krijg je een bevestiging via de e-mail. De organisatie die de documenten heeft opgevraagd krijgt op dat moment ook een seintje zodat deze de documenten kunnen inzien.

Hulp nodig?