Medebewoner uitnodigen.

Jouw MyQii account is een persoonlijk account. Wil je een deelactie starten met je partner of medebewoner? Dan maken jullie beiden een eigen MyQii account aan. Jullie kunnen dan als huishouden samen gegevens delen. 

Binnen dit huishouden kan je de rol hoofdbewoner of medebewoner hebben. Alleen de hoofdbewoner kan namens het huishouden deelacties plaatsen. Degene die het MyQii account als eerste maakt en de ander uitnodigt, wordt standaard de hoofdbewoner van het huishouden. 

Wil je de rollen binnen je MyQii huishouden omdraaien? Neem dan contact op, dan kunnen we je verder helpen.

Stappenplan

medebewoner uitnodigen:

In sommige gevallen zet de MyQii app automatisch een uitnodiging voor een medebewoner klaar, bijvoorbeeld wanneer je dit hebt aangegeven bij je huishoudsamenstelling.

Is dit niet gebeurd of bedenk je later dat je iemand wil uitnodigen voor je MyQii huishouden? Volg dan onderstaand stappenplan om te zien hoe je een medebewoner uitnodigt. 

Lukt iets niet? Neem dan contact op en omschrijf bij welke stap je bent vastgelopen, zo kunnen we je sneller helpen.

Stap 1:

Open de MyQii app en log in met je pincode. Je komt meteen in het overzicht van je deelacties. Klik op de deelactie waarbij je een medebewoner wil uitnodigen.

Heb je geen actieve deelactie?

Je kan alleen een medebewoner uitnodigingen via een actieve deelactie, dus een deelactie die in het rijtje actief staat.

Heb je helemaal geen deelacties? Plaats dan eerst een nieuwe deelactie. Wanneer deze geplaatst is kan je meteen een uitnodiging aanmaken via de nieuwe deelactie.

Heb je een deelactie die in afwachting staat? Dan heb je al een uitnodiging klaar staan die je opnieuw kan versturen. Onderaan stap 5 zie je hoe je een uitnodiging opnieuw verstuurt.

Stap 2: 

Je bent nu in de deelactie. Scroll naar onderen en klik op ‘+ Persoon toevoegen’.

Wil je een tweede medebewoner uitnodigen?

Je kan via MyQii zoveel medebewoners uitnodigen als je zelf wil.

Maar let op: de meeste organisaties met wie Qii samenwerkt, accepteren een huishouden van maximaal twee personen (inwonende kinderen niet meegeteld). Een inwonend kind dat ouder is dan 18, hoeft in de meeste gevallen geen MyQii account te maken. 

Bij de meeste organisaties staat bij een woningadvertentie aangegeven met hoeveel personen je mag reageren.

Twijfel je? Neem dan eerst contact op met de organisatie waarmee je MyQii deelt om na te vragen met hoeveel personen je mag reageren.

Stap 3: 

De MyQii app toont nu een melding met een stappenplan. Klik op ‘Uitnodigen’ om de uitnodigingslink te versturen.

Stap 4: 

Je mobiele apparaat geeft je nu verschillende opties om de uitnodigingslink te delen. Je meest gebruikte apps worden als optie gegeven. Klik op de app die je wil gebruiken om je medebewoner de uitnodiging te versturen.  

Via deze link kan degene een persoonlijk MyQii account aanmaken en automatisch deelnemen aan jouw huishouden.  

Let op, dit kan er op je eigen telefoon anders uitzien. 

Stap 5: 

De deelactie waarin je iemand hebt uitgenodigd, wordt nu tijdelijk naar ‘In afwachting’ geplaatst tot de medebewoner een MyQii account gemaakt heeft. 

Wil je een uitnodiging opnieuw versturen?

Klik dan op de deelactie ‘In afwachting’. Onderstaande melding verschijnt nu. Je kan op ‘Uitnodigen’ klikken om de uitnodiging opnieuw te versturen:

Stap 6: 

Wanneer je medebewoner jouw uitnodiging gebruikt heeft om een MyQii account te maken, wordt de deelactie automatisch opnieuw geplaatst.

De medebewoner is nu toegevoegd aan je huishouden en zijn of haar gegevens worden nu automatisch ook gedeeld wanneer je een nieuwe deelactie start. 

Stap 7: 

Jij en je medebewoner ontvangen ook allebei een e-mailbevestiging over de deelactie die nu geplaatst is. 

Stap 8: 

Als je nu inlogt in de MyQii app en op een actieve deelactie klikt, dan kan je onderaan de pagina jouw medebewoner(s) terug zien.

Heeft jouw medebewoner al een MyQii account gemaakt?

Met dit stappenplan kan je een medebewoner uitnodigen om een MyQii account te maken. Heeft jouw medebewoner al een MyQii account gemaakt? Doorloop het stappenplan dan tot en met stap 5. 

De medebewoner ontvangt de uitnodiging en wordt doorgestuurd naar de juiste stappen om deel te nemen aan jouw huishouden. De medebewoner hoeft dan niet opnieuw een MyQii account te maken. Wij zullen jullie aanvraag voor het deelnemen aan een huishouden dan verder oppakken.

Lees daar meer over in ons stappenplan voor het deelnemen aan een huishouden.

Hulp nodig?