Qii. en eIDAS.

Wat is eIDAS?

eIDAS staat voor ‘Electronic Identities And Trust Services’. Het is Europese wetgeving die het mogelijk maakt om in heel Europa op dezelfde manier in te loggen.  In Nederland kennen we bijvoorbeeld DigiD. Met eIDAS kunnen dit soort diensten ook internationaal gebruikt worden. En het helpt om de privacy van consumenten door heel Europa te waarborgen. Maar het werkt alleen met een betrouwbare online identiteitscheck aan de voordeur. Je weet dan zeker dat degene die inlogt ook is wie je denkt.

Kan jouw organisatie Europese burgers en bedrijven toegang geven?

Sinds 29 september 2018 moeten alle Nederlandse overheidsinstanties en private organisaties met een publieke taak erkende inlogmiddelen accepteren in hun digitale dienstverlening. Hierdoor wordt het makkelijker en veiliger om binnen Europa online zaken te regelen.

Qii als vertrouwensdienst.

Qii is een elektronische vertrouwensdienst (ook wel: trust service). Dit betekent dat Qii het vertrouwen in online transacties bij bedrijven en consumenten vergroot. Zo kan je via de app elektronisch ondertekenen, met echtheidszegel en tijdsstempel.