Medebewoner uit huishouden verwijderen.

Met je MyQii account kan je een huishouden maken waar je jouw medebewoner kan uitnodigen. Binnen dit huishouden kan je de rol hoofdbewoner of medebewoner hebben. De hoofdbewoner kan namens het huishouden deelacties plaatsen.  

Ben je medebewoner dan kan je niet zelf de hoofdbewoner uit je huishouden verwijderen. Neem contact op met ons Help & Service team dan helpen we je verder.

Heeft jouw medebewoner nog geen MyQii account gemaakt? Volg dan het stappenplan uitnodiging medebewoner verwijderen.

Stappenplan medebewoner uit huishouden verwijderen:

Wil je een medebewoner uit je huishouden (en deelacties) verwijderen? In de volgende stappen laten we je zien hoe je een medebewoner verwijderd uit je huishouden.

Wanneer je een medebewoner verwijdert uit een deelactie, dan wordt de koppeling in jullie huishouden ook verbroken. De volgende deelactie die je plaatst, wordt dan zonder de gegevens van je medebewoner gedeeld. 

Lukt iets niet? Neem dan contact op en omschrijf bij welke stap je bent vastgelopen, zo kunnen we je sneller helpen.

Stap 1:

Open de MyQii app en log in met je pincode. Eenmaal ingelogd klik je links onder op het tabje ‘Gedeeld’.  

Klik vervolgens op een deelactie die onder ‘Actief’ staat waar je de medebewoner uit wilt verwijderen.  

Wil je een medebewoner verwijderen uit meerdere deelacties?

Wanneer je dit stappenplan afrond, heb je de medebewoner uit je huishouden verwijderd. Alle nieuwe deelacties worden nu zonder de gegevens van deze medebewoner gedeeld.

Heb je meerdere deelacties waarbij je de medebewoner wil verwijderen? Herhaal dit stappenplan dan voor alle actieve deelacties. 

Het kan zijn dat je tussendoor opnieuw moet inloggen in de MyQii app, soms duurt het even voor een wijziging zichtbaar is. 

Stap 2: 

Je komt nu in de deelactie. Onderaan dit scherm zie je de naam van jouw medebewoner staan met een prullenbakje achter de naam van de medebewoner. Klik op dit prullenbakje om de medebewoner te verwijderen. 

Stap 3: 

Je krijgt voor de zekerheid nog deze melding te zien. Klik op ‘Verwijderen’ om het verwijderen van jouw medebewoner te bevestigen. 

Stap 4: 

De MyQii app stuurt je terug naar het deelactie overzicht. Je ziet dat de deelactie uit ons voorbeeld nog steeds bij actief staat.

Je hebt hiermee de medebewoner uit je huishouden verwijderd. De volgende deelactie die je plaatst wordt ook alleen met jouw gegevens geplaatst.

De deelactie blijft actief dus de organisatie met wie je MyQii gedeeld hebt, kan nu alleen jouw gegevens inzien.

Wil je een nieuwe medebewoner uitnodigen?

Wil je een nieuwe medebewoner toevoegen voor een nieuwe deelactie of voor de bestaande deelacties? Ga dan naar het stappenplan medebewoner uitnodigen.

Hulp nodig?