Met Qii huurpaspoort de juiste huurder vinden

Huurders, we zien ze in alle soorten en maten. Zeker in deze tijden zien we een veel breder aanbod van huurders. Het is namelijk steeds moeilijker om een gepaste woning te kopen bij je/jullie budget.  Huren is steeds vaker de (nood) oplossing voor deze brede groep aan nieuwe huurders. Ze zijn hoogopgeleid, laag opgeleid, 1ste baan, studerend, gescheiden, gaan samenwonen, vrijgezel. Maar hoe weet de verhuurder nu of jij een betrouwbare huurder bent? Om een goed beeld te krijgen van de potentiële huurder vindt er een uitgebreide check plaats. Wat houd die check in?

Het huidige aanmeldproces van het huurpaspoort

Via een website met huurwoningen kom je terecht bij de verhuurder.
De check begint eigenlijk al bij het eerste contact met de verhuurmakelaar. Na je gegevens achter gelaten te hebben op de website wordt er contact gezocht. Telefonisch wordt er vaak contact gezocht door de verhuurpartij en komen er verschillende vragen op je af.
Huur je nu ook, wat is de reden van verhuizing, wie verhuist er mee, wat doe je in het dagelijks leven etc etc. Hierdoor krijgt de verhuurmakelaar al een aardig beeld.
Deze persoon wilt toch graag een soort huurderspaspoort of huurpaspoort ontvangen.
Toch blijkt het heel belangrijk te zijn voor de verhuurder om een schoenendoos aan formulieren te ontvangen om een duidelijk “huurpaspoort” te maken. Deze papieren laten zien ; waar woon je nu? Waar werk je?  Heb je een vaste contract/ aanstelling? Heb je vast of variabel inkomen? Ga je alleen of met partner huren, zijn er kinderen die inwonen? Heb je 3 recente loonstroken? Werkgeversverklaring? Deze documenten tonen aan dat je een goede huurder kan zijn en de woning kan betalen, of juist niet.
De verzameling van deze papieren kost veel tijd, ergernis en energie, voor jou maar ook voor de beoordelaar van het verhuurkantoor. De eventuele partner/ medehuurder levert ook alles aan en moet gecontroleerd worden, 2 x ontvangen, verzamelen en beoordelen.
Stel dat al deze documenten en vragen ( “huurpaspoort”)  binnen 5 minuten beantwoordt en aangeleverd kunnen worden? Direct bij de aanmelding op de website waar de huurwoningen staan? Aan het eind van deze blog de oplossing.

De verhuurmakelaar

Op het moment dat een geïnteresseerde huurder alles heeft aangeleverd start de controle. Al deze documenten waaronder de werkgeversverklaring, kopie ID, 3 recente loonstroken en bewijs van salaris worden bekeken en beoordeeld. Dit alles is een tijdrovend proces, maar nodig.
Een frauderende huurder kost veel geld, gemiddeld €20.000.- per geval, deze kosten zijn voor de eigenaar van de woning.

De ideale route + extra controle.

Gelukkig is Qii uitgevonden, Qii is er om het screenen van huurders te professionaliseren. . Het zogenaamde “huurpaspoort” binnen 5 minuten compleet en gedeeld. Wij van Qii hebben de oplossing voor huurder en verhuurders

De consument maakt zijn eigen Qii aan. Met jouw Qii verzamel je alle gegevens die een verhuurder nodig heeft om te beoordelen of je in aanmerking komt voor een woning.  Wat heb je nodig? Email, telefoonnummer, DigiD en de code om je Qii te delen.
Eenmaal de app op je telefoon ga je automatisch contact maken met de overheidsbronnen zoals; UWV, de Belastingdienst en mijnOverheid. Deze brondata is geverifieerd en kan niet aangepast worden. Als je Qii gevuld is kan je het “huurpaspoort” delen met de verhuurderswebsite.  Naast Qii wil de verhuurder ook nog een go op je financieel risicoprofiel. In de markt zijn daar een paar partijen voor denk aan Focum, EDR, Experian. BKR wordt ook nog wel eens opgevraagd om te kijken of je lopende leningen hebt maar ook of je netjes je rekeningen betaald.

Heeft een potentiële huurder en verhuurder deze gehele route doorlopen en is de huurder goedgekeurd, dan kunnen we er vanuit gaan dat we met een goede huurder te maken hebben.

Dus nu alleen de vraag nog; wil je dit proces binnen een mum van tijd geregeld hebben of blijven we vasthouden aan de weken durende aanmeld/antwoord procedure?

huurpaspoort

Zakelijke demo aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze bedrijven gingen u voor: