Nieuwe deelactie plaatsen.

Heb je een MyQii account gemaakt en wil je daarmee een nieuwe deelactie plaatsen? Dat doe je via de MyQii app en de website van de organisatie waarmee je gegevens wil delen. Je hebt hiervoor een activatiecode nodig die je krijgt via de woningadvertentie op de website van de aanbieder. 

Ga naar de webpagina van de woning advertentie en reageer op de woning. Qii werkt met verschillende aanbieders samen, kijk op de website van de aanbieder hoe je aan de activatiecode voor je MyQii account komt. Vaak vind je dit onder de knop ‘Gegevens delen met MyQii’ of  ‘Reageren met MyQii’. 

Stappenplan

Nieuwe deelactie plaatsen:

Volg onderstaande stappen om een nieuwe deelactie (woningreactie) te plaatsen via de MyQii app.

Je kan alleen een nieuwe deelactie starten als:

  • Je een geldig MyQii account hebt
  • Je kan inloggen in de MyQii app
  • Het MyQii huishouden compleet is

Lukt iets niet? Neem dan contact op en omschrijf bij welke stap je bent vastgelopen, zo kunnen we je sneller helpen.

Stap 1:

Vanuit de woningadvertentie word je naar een scherm van MyQii gestuurd. Heb je al een MyQii account, dan klik je op ‘ik heb al een MyQii account’. 

Stap 2: 

Je krijg een code (de deelcode) te zien, deze heb je nodig om met de MyQii app je gegevens te delen met de aanbieder. Kopieer deze deelcode of schrijf deze op.  

Deze code is tien minuten geldig, je kan deze zelf vernieuwen met het cirkelvormige pijltje onder de code.  

Stap 3: 

Open de MyQii app en log in met je pincode. Ga naar het tabje ‘Gedeeld’ (links onder) Je ziet rechtsonder een oranje knop waar ‘Delen’ op staat.  Klik hierop en voer de activatiecode in de je hebt gekopieerd of opgeschreven. 

Ik zie geen delen-knop

Zie je deze knop niet, dan kan dat betekenen dat je medebewoner bent. Alleen de hoofdbewoner van je huishouden kan nieuwe deelacties starten. Vraag in dat geval of de hoofdbewoner de deelactie kan plaatsen namens jullie beiden. Wil je liever zelf hoofdbewoner zijn? Neem dan contact op, dan kunnen we de rollen voor je wijzigen. 

Ik kan geen code invoeren

Kan je geen code invoeren nadat je op de Delen-knop geklikt hebt, dan is je huishouden nog niet compleet. En kan je geen nieuwe deelactie starten tot je huishouden compleet is. Dit herken je door te zien of je nog een deelactie in afwachting hebt staan.

Ga naar deze pagina om te zien hoe je jouw huishouden compleet kunt maken.

Stap 4: 

Klik op een leeg vakje zodat het toetsenbord verschijnt en je de code kan invullen. Je kan de activatiecode invoeren met het toetsenbord.

Heb je de code gekopieerd, houd dan het eerste vakje ingedrukt tot je de optie ziet om de code te plakken.  

 Klik daarna op ‘Volgende stap’.

Stap 5: 

Bijna klaar! De MyQii app geeft je nu een overzicht van de gegevens die je zichtbaar maakt door deze deelactie te starten. Vink het boxje aan om toestemming te geven en druk op ‘Deel gegevens’. 

Stap 6: 

Jouw gegevens worden nu gedeeld, dit kan enkele seconden duren.

Stap 7: 

De MyQii app stuurt je terug naar het overzicht met deelactie. In het rijtje ‘Actief’ zie je nu de nieuwe deelactie staan. Ook heb je een e-mailbevestiging ontvangen.  

Heb je een medebewoner of partner toegevoegd aan je MyQii huishouden? Dan zijn de gegevens van deze persoon ook gedeeld in deze deelactie. Je kan dit inzien door op de deelactie te klikken. De medebewoner ontvangt ook een e-mailbevestiging.  

Hulp nodig?